Protézisek

K-211, K-212 és K-213 típusú kozmetikai alkar protézis

A tok és borítása szénszálas erősítésű, könnyű súlyú, bőrbarát akrilgyantából készül. A protézis tok az olecranon fölött kerül felfüggesztésre. A kéz pótlása passzív, daktiloszkopikus kesztyűvel és az abban elhelyezett hab töltőkézzel valósul meg, a felhelyezését csőharisnya könnyíti.

Myoelektromos alkar protézis

Az alkar amputáltak számára a legmegfelelőbb eszköz, kielégíti az összetett igényeket.A tornáztatott izmok segítségével működtethető, az izmok megterhelése nélkül. Segítségével sokféle művelet végezhető el, ha a viselője megtanulja kihasználni az elektromos protézis nyújtotta lehetőségeket. A protézis vezérlése myo-elektródákon keresztül történik. A termék egyedi engedélyeztetési eljárását cégünk bonyolítja le.

Myoelektromos felkar protézis

Felkaramputáltak igényeinek kielégítésére tervezték. Négyféle méretben alkalmazható, egyesítve az optimális vezérlő funkciókat a kozmetikai helyreállítás igényével. A vezérlő elektronika egy teljesen zárt dobozban kerül elhelyezésre a műkar különleges alumínium ötvözetből készült vázának belsejében.Az ujjak és a nagyujj vázát adó fém karok bronz csapágyakon keresztül csatlakoznak, mozgatásukat egyenáramú elektromos motorok végzik fogaskerék áttételen keresztül. A protézis vezérlése myo-elektródákon keresztül történik. A termék egyedi engedélyeztetési eljárását cégünk bonyolítja le.

L-355 és L-356  típusú csővázas combprotézis 2-es és 3-as aktivitási szintű ügyfelek részére

A csonktok szénszálas erősítésű, könnyű súlyú, bőrbarát akrilgyantából készül, igény szerint szilikon gél ellátással. A csatlakozási pontoknál a protézis statikája fokozat nélkül állítható később is. Korszerű Otto Bock modul elemekből épített combprotézis. A térd és bokaízület pótlása igénybevételtől és aktivitási szinttől függően választható ki (szabad-, záras-, fékes-, négytengelyes, pneumatikus térdízület).

L-211 típusú lábszárprotézis szíjas felfüggesztéssel

A protézis tok és kozmetikai borítása üvegszövet erősítésű, könnyű súlyú, bőrbarát akrilgyantából készül -a láb pótlása történhet merev és mozgó bokával. Felfüggesztése gamma bandázzsal vagy gumiharisnyával történhet. A protézis belső tokja rugalmas thermolabil hablemez

L-602/K típusú csővázas könnyű combprotézis 1-es aktivitási szintű betegek részére

A protézis 40%-kal könnyebb a hagyomásnál.A tok és borítása szénszálas erősítésű, könnyűsúlyú, bőrbarát akrilgyantából készül. A hatékonyabb rögzítést a csontokon belül kialakított felfújható légpárna teszi korszerűvé és dinamikus kialakításúvá. A felfüggesztése gumis derékövvel történhet, belső tokja rugalmas hablemezből készül, mely tisztán tartható és cserélhető,jól kezelhető. Térdízület és lábfej tetszőlegesen választható.

L-251 és L-252 típusú csővázas könnyű lábszárprotézis 2-es és 3-as  aktivitási szintű ügyfelek részére

Egyedi gipszminta és méretvétel alapján készíthető, a belső csonktok rugalmas polifoam, illetve igény szerint szilikon liner. A tok és borítása szénszálas erősítésű, könnyű súlyú, bőrbarát akrilgyantából készül. Sorvadt izomzat vagy érzékeny bőrfelület, sebesedésre hajlamos csonk esetén, belső szilikon csonktok javasolt. A protézis lábat és a laminált műanyag csonktokot egy modulár rendszerű és állítható csőváz köti össze. A protézis külsô kozmetikája habszivacs borítású, amelyet testszínû kapron harisnya fed.